Jag har en bäbis och den är lika stor som 21 liter
Ja, det var ett tag sen jag var seriös här. Så nu kommer den seriösaste bloddinläggningen sen Debiandokumentationen.
Dag ett.
Vid fyra på eftermiddagen gick jag till Ica Maxi i Nässjö och köpte Novum 7-dagarsvin (persika). Eftersom jag redan hade en jäshink var jag bara tvungen att köpa in ett nytt jäsrör. Allt gick på runt 250 kr.
När jag kom hem gjorde jag rent allt material och hällde i saften ur den gröna dunken i jäshinken och fyllde upp med 20gradigt vatten så jag fick en mängd på 21 liter vätska. Jag hällde enligt anvisningarna i påse 1, skakade om och skulle nu låta vinet stå i fem dagar.
Dag fem.
När jag kollade om ochlevikt visade den 10 och det var precis vad den skulle så jag hällde i påse 2 (jässtopp), blandade och efter ett litet tag skakade jag om den kraftigare för att kolla om kolsyran fanns där. Blah bajskhfakjghkah under dagen fick jag skaka den då och då tills jag inte märkte av så mycket av kolsyran.
Dag sex.
Fick skaka vinet ytterligare men märkte av att det klarnade så jag hävde påse 3 (klarningsvätska) och efter ett tag påse 4 (klaringsvätska). Nu ska vinet stå i 1-3 dygn för att sedan tillsättas med smakpåsen.
EFTERSOM JAG BLOGGAR PÅ DAG NR SEX så kan jag säga att vinet smakar såhär:
1. mest som extra flytande saliv i munnen
2. som det luktar när man precis svalt (dvs lite jäst)
3. som den där yoghurten.
Jag återkommer när vinet är upptappat som det ska, smartsatt och blivit testat.
Dag ett.
Vid fyra på eftermiddagen gick jag till Ica Maxi i Nässjö och köpte Novum 7-dagarsvin (persika). Eftersom jag redan hade en jäshink var jag bara tvungen att köpa in ett nytt jäsrör. Allt gick på runt 250 kr.
När jag kom hem gjorde jag rent allt material och hällde i saften ur den gröna dunken i jäshinken och fyllde upp med 20gradigt vatten så jag fick en mängd på 21 liter vätska. Jag hällde enligt anvisningarna i påse 1, skakade om och skulle nu låta vinet stå i fem dagar.
Dag fem.
När jag kollade om ochlevikt visade den 10 och det var precis vad den skulle så jag hällde i påse 2 (jässtopp), blandade och efter ett litet tag skakade jag om den kraftigare för att kolla om kolsyran fanns där. Blah bajskhfakjghkah under dagen fick jag skaka den då och då tills jag inte märkte av så mycket av kolsyran.
Dag sex.
Fick skaka vinet ytterligare men märkte av att det klarnade så jag hävde påse 3 (klarningsvätska) och efter ett tag påse 4 (klaringsvätska). Nu ska vinet stå i 1-3 dygn för att sedan tillsättas med smakpåsen.
EFTERSOM JAG BLOGGAR PÅ DAG NR SEX så kan jag säga att vinet smakar såhär:
1. mest som extra flytande saliv i munnen
2. som det luktar när man precis svalt (dvs lite jäst)
3. som den där yoghurten.
Jag återkommer när vinet är upptappat som det ska, smartsatt och blivit testat.
Kommentarer
Trackback